Loading...

Home > Bsod At > Bsod At Cold Boot Each Day At Star Up

Bsod At Cold Boot Each Day At Star Up

Select the "Startup" tab. Yes, I did install the RAM in the 2 recommended slots on the motherboard. I will see for the cold start tomorrow, just to be sure. I don't know if you have C1E enabled in your bios. http://sortpictures.net/bsod-at/bsod-at-every-cold-boot.html

Thanks for the tip about needing to completely remove the Wireless device as opposed to just disabling/uninstalling the drivers - I'll give that a shot as soon as I get the From a 5.8-inch OLED display, reports of wireless charging and even a 3D scanner for facial recognition, it's all here. I shouldnt have to mess with vccsa or vccio voltages with 2 sticks of 8GB 1600 ram. You might think that that means it's fixed. http://www.sevenforums.com/bsod-help-support/312701-bsod-0xf4-during-cold-boot.html

FYI - there are lots of postings on the Gskill forums regarding the "cold boot" problem. (See: http://www.gskill.us/forum/showthread.php?t=2479&highlight=cold+boot) Gskill blames motherboards and power supplies, however the issue occurs only on 1156 For the guys with cold/first boot issues, freezing logos, very slow refresh in BIOS, video stuttering and TDRs that fix after smashing reset button or CMOS clear, but again suffering next BSOD Help and Support BSOD on cold bootHi, every time I do a cold boot, my computer crashes with bluescreen at exactly the same time, the Win7 loading screen. I've got the same problem but my 29% never resumes and system just reboots.

no issues whatsoever. I just want something I can put in, not have to fiddle with BIOS settings, that'll run properly, and not give me any trouble. It's probably not RAM because the BSOD is supposed to occur when a processor becomes nonresponsive. My System Specs You need to have JavaScript enabled so that you can use this ...

I think it might be related. you need to go into device manager and find the ATi HD audio driver in sound devices and uninstall it. I've been testing for an hour now with almost 30 shutdowns and boot-ups. The crashes are always, always preceded by sound corruption.

In additional to what you observed, please look beside the 24 pin power connector and see if any of the 4 QLEDs stay lit. ;) Mirkata03-19-2013, 11:29 PMThanks for the advise. Asus maximus v extreme i3770k Corsair H100 GTX690 Corsair 1200W psu / Rosewill 1300W psu Gskill ripjawsx 4x 8GB 1600MHz / gskill tridentx 4x 8GB 2400 MHz / corsair dominator 4x As soon as i removed it *BAM* i haven't had a crash in about 3 months. MS Windows 8.1 Pro should have a preventative measure to STOP THE BSoD BEFORE IT HAPPENS.

This may bend the board and provoke errors. https://www.cnet.com/forums/discussions/bsod-on-cold-startup-only-diff-error-message-every-time-406289/ Also visually inspect any pins on the PCB bend and touching each other; 7) If possible test with different PSU, just to be sure. Obviously i have tried loading the xmp profiles and manually entering the timings. My System Specs Computer type PC/Desktop System Manufacturer/Model Number Self Assembled OS Microsoft Windows 10 Pro Insider Preview 64-bit CPU Intel(R) Core(TM) i3-4130 CPU @ 3.40GHz Motherboard Gigabyte Technology Co., Ltd.

My System Specs Computer type PC/Desktop System Manufacturer/Model Number Custom built OS Win 7 Ultimate x64 CPU Intel Core i4770 Haswell Motherboard Asus Maximus VI Hero Memory 8gb Graphics Card Nvidia http://sortpictures.net/bsod-at/bsod-at-least-3x-s-a-day-randonmly.html Mirkata04-08-2013, 08:49 AMWell guys some updates... low temperature from sitting off for a while. I already checked my RAM, already did multiple "SFC /scannow" and already ran chkdsk.

There's definitely such a thing as too much info... Unfortunately I lack the experience to understand most of it. Join Forum | Login | Today's Posts | Tutorials | Windows 10 Forum | Windows 8 Forum Welcome to Windows 7 Forums. http://sortpictures.net/bsod-at/bsod-at-boot-error-0x0000012a-cant-boot-into-windows-8-1.html I am not into overclocking so I figured I will just set the rated timing in BIOS (SPD sets the timings to 9-9-9-24 after selecting Optimized Settings in BIOS)...

It's been memtesting since I wrote my post an hour or two ago, just fine. Reply With Quote 06-06-2011,04:30 AM #4 soldant View Profile View Forum Posts Private Message Secondary Hivemind Nexus Join Date Jun 2011 Location Terra Australis Incognita Posts 4,525 I'd echo disabling C1E Continued thanks, awk.

support RPS steam group twitter podcast rss forums Rock, Paper, Shotgun was Graham Smith Alec Meer John Walker Adam Smith Alice O'Connor Philippa Warr Info and appendices © 2007-2013 Rock Paper

We are about 99.999999% sure that if we don't fix this, it'll be failing memtest again when he turns it on tomorrow morning. Any thoughts or theories would be greatly appreciated. The posting of advertisements, profanity, or personal attacks is prohibited. I put both of them back in, in the exact same way they were in before, and it passes again.

That was the date of my first "cold" boot BSOD. But try that after you've fucked around with power saving. Dump attached; grateful for your... read this article And I do actually have it disabled in the Device Manager - although is that enough to truly rule it out of any trouble-making?

Its like they code to smack each other in the face, but hit the customer. My System Specs Computer type PC/Desktop System Manufacturer/Model Number Custom built OS Win 7 Ultimate x64 CPU Intel Core i4770 Haswell Motherboard Asus Maximus VI Hero Memory 8gb Graphics Card Nvidia So does anyone have any ideas as to why my computer might be unstable after initial boot but fine afterwards? However It took 3-4 seconds more to display the ROG logo and the debug codes on the motherboard changed like crazy ...

If not by any chance, update it. My System Specs Computer type PC/Desktop System Manufacturer/Model Number Self Assembled OS Microsoft Windows 10 Pro Insider Preview 64-bit CPU Intel(R) Core(TM) i3-4130 CPU @ 3.40GHz Motherboard Gigabyte Technology Co., Ltd. I'll also leave the wi-fi card out to keep it removed from any further equations, seems as I wasn't using it anyway. I have turned off mrc fast boot.

BugCheck F4, {3, fffffa80096b47c0, fffffa80096b4aa0, fffff8000318f7b0} ----- ETW minidump data unavailable----- Probably caused by : wininit.exe Followup: MachineOwner --------- My System Specs Computer type PC/Desktop System Manufacturer/Model Number Self Assembled OS For testing purposes, can you remove as many USB peripherals as you can (maybe keep keyboard and mouse plugged in!) or fuck around with the drivers. Don't know about multi-monitor configurations; 12) If any piece of software/game is causing TDRs and/or dropping to desktop, see for any updates from the manufacturer of the game, and/or forum people Computer Type Laptop System Manufacturer/Model Number Sager NP9170 OS Windows 8 64bit CPU i7 2.7ghz Ivy Bridge Motherboard Clevo P170EM Memory 16gb G.Skill DDR3 Graphics Card GeForce GTX 675MX Hard Drives

Code: DAEMON Tools Pro Agent "c:\program files (x86)\daemon tools pro\dtagent.exe" -autorun Q1\UpdatusUser HKU\S-1-5-21-3231090210-838333999-2361752671-1004\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run It is certain that the SSD and HDD is not bad. It doesn't give any useful information beyond the error itself : KERNEL_DATA_INPAGE_ERROR. Now I noticed that every single driver is getting blamed on boot, so maybe I'm not supposed to run it with all the options ticked after all. Reply With Quote 06-06-2011,01:06 AM #3 awkward_ghost View Profile View Forum Posts Obscure Node Join Date Jun 2011 Posts 0 Hi, thanks for replying.

We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks. Also, while I was looking for the Restore DVD (Just in Case) I found a Windows Memory Diagnostic, so I ran it. EDIT- This was in Windows Vista by the way. Check if your memory is placed in the right sockets see your manual(check the rev.

Today, Windows now freezes completely every 45ish minutes - usually a random program stops responding followed by everything, the mouse gets stuck,... Apply > OK Accept then restart.