Loading...

Home > Bsod On > BSOD On "Cold Boot" New Build

BSOD On "Cold Boot" New Build

Seems like WDalign is for 32 bit OS. When I boot my computer after... It does this no matter how I set my memory up in bios whether it's XMP or manually. SCSI U320 Hard Drive # 2Seagate 15K Cheetah 147 gig. Bonuses

PotoLOL View Public Profile Find all posts by PotoLOL #9 09-26-2010, 04:21 AM alpaugh78 Registered User alpaugh78's PC Specs alpaugh78's PC Specs MotherboardGigabyte P55A-UD4P ProcessorIntel i7 860 Memorycmx4gx3m2a1600c9 Video No MemTest ERRORS. I have adjusted the RAM voltages to 1.65 in the morning (earlier it was set to auto). I am sorry I couldn't directly solve the problem. official site

The cold boot issue can only be seen by using memtest immediatly upon booting. Still had the BSOD. B00kWyrm said: ↑ Bugcheck 19; (twice) - May be faulty drivers, or faulty ram.Click to expand... Flag Permalink This was helpful (0) Collapse - Just an addition by justin89h / April 18, 2015 5:54 PM PDT In reply to: Further testing I'll add as well that following

Password Register Forum Rules Support Ticket System Community Edit System Specs Today's Posts Search Community Links Social Groups Pictures & Albums Members List Search Forums Show Threads Show Posts Tag All submitted content is subject to our Terms of Use. Did that Friday morning and reinstalled Friday night after it was done. It also doesn't matter what speed, 1600 or 1333.

same exact problem, two different mobo's/system styles. Proffitt Forum moderator / April 19, 2015 6:31 AM PDT In reply to: A few We swap same for same parts or if we see complaints we change models. Finally, I ended up uninstalling Kaspersky and the system seems like stable now. https://www.tenforums.com/bsod-crashes-debugging/52203-bsod-cold-boot-new-build.html My vote is to change parts to what works together with the stock settings.Bob Flag Permalink This was helpful (1) Collapse - This and that BSOD by R.

We don't care if it's the exact set of events. I am confused i cannot find what's the problem. Proffitt Forum moderator / April 19, 2015 12:08 AM PDT In reply to: Further testing OK, try this. Terms of Use Privacy Policy Licensing Advertise The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > Memory Cold Boot BSOD's User Name Remember Me?

or offer an alternative? Power supply is definitely distant second, but in this case a possibility. If your BIOS is indeed stable, then my guess is that data corruption has occurred at the operating system level without your awareness sometime after its successful installation. I was running the f11 bios and now it's the F13 bios.

One time it appeared the computer failed to even POST.So once this hardware issue comes about it appears to render the RAM close to completely unusable. browse this site Weirdly enough, they happen in the same sequence (anti-virus corrupted, windows explorer crashes, and other programs follow the suite). From a 5.8-inch OLED display, reports of wireless charging and even a 3D scanner for facial recognition, it's all here. Sep 1, 2006 My Laptop keeps on crashing and giving me the BSOD Jan 28, 2008 Add New Comment You need to be a member to leave a comment.

After a couple tries the pc will then boot into Windows. That maybe the case as you suggest you re-power fairly quickly, it sees a "surge" which is over the required voltage level. I did do a test with a stick in slot 3 so I doubt this is the issue with mine, but I will do another test tonight to be sure.If it read this article Route44 and I have observed several instances where errors were not reported until about pass 10 or 11.

well, I shut down 3-4 times during the process of moving things around .. I bought an SSD and an extra 8GB stick of identical RAM at the same time, and then proceeded to do a full clean (from scratch)... My build is less than a month old, and I've rebuilt windows as well from scratch and still have the same issue.

by Willy / April 21, 2015 7:50 AM PDT In reply to: Unrelated find with related information The bios does all that but it defers to the circuitry that actually does.

On re-boot and login, first there was an error message from Kaspersky, that "not all components were loaded" followed by "databases are corrupted". Thank you for the fast response My System Specs You need to have JavaScript enabled so that you can use this ... Just in case. Now all of a sudden I'm getting BSOD's on cold boots.

I have done everything I can think of to find the problem. It reboots and I get the same BSOD, but this time it collects data. Second, I am wondering if the "Advanced Format" feature of the large drive is part of the problem Third, I am wondering if you followed proper procedures for dealing with the click here now Alas, if you brought on the cheap, then you got the cheap results.

Once it gets going my pc runs great. When I shutdown the system and start back on, that's when it gives me issues. Join thousands of tech enthusiasts and participate. There may be one or more error codes listed on this screen, which you can write down and track down on Microsoft's site for information.

Computer Type: PC/Desktop OS: Windows 10 Pro (x64) CPU: Intel(R) Core(TM) i5-6600K CPU @ 4.20GHz Motherboard: Asus Z170-A Memory: Corsair DDR4 2400MHz Vengeance (2x8GB) Graphics Card: ASUS GeForceŽ GTX 760 DirectCU I am assuming that your Win7 installation is NTFS. Mine is 64 bit (also I have partitioned and reformatted the partitions before installing the OS).Click to expand... You say that you are seeing the BSOD.

Been a frustrating last 2 weeks with this and this should make the problem clear. For more information (http://hothardware.com/Reviews/WDs-...vanced-Format-Windows-XP-Users-Pay-Attention/). I tried to access minidump, but it says access denied and couldn't open the folder. I am assuming that your Win7 installation is NTFS.

My system details are as follows:CPU: Intel Core i5-4590 Motherboard: ASRock B85M-Pro4 Memory: 8G Kit 1600 Patriot Signature Line CAS 11 GPU: Gigabyte R9 290 4GB PSU: Fractal Design Integra M My System Specs You need to have JavaScript enabled so that you can use this ... First I am wondering if the power management features of your WD Green drive may be part of the problem. alpaugh78 View Public Profile Find all posts by alpaugh78 #8 09-26-2010, 03:59 AM PotoLOL Registered User PotoLOL's PC Specs PotoLOL's PC Specs MotherboardGigabyte GA-X58A-UD3R rev. 2.0 ProcessorIntel i7 930

same series of ram (even if not same exact model) is the only commonality... This is one of the better ones, I must say...Anyways, I'll keep you all posted.